MEB 2020-2021 eğitim öğretim yılının son Açık Lise sınavlarının başlamasına kısa bir zaman kaldı. Açıktan verilen eğitimle öğrencilere lise mezunu olma fırsatı sağlayan Açık Liselere olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Tam kapanma nedeniyle ara verilen kayıt yenileme işlemleri tekrar başladı. Kayıtlarını yapan öğrenciler AÖL 3. dönem sınav tarihlerini gündeme aldı. Koronavirüs nedeniyle bu dönem yapılan tüm AÖL sınavları online olarak gerçekleşti. Peki AÖL 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB AÖL 3. dönem sınav tarihleri!

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?


MEB tarafından duyurulan takvime göre Açık Öğretim Lisesi sınavları 03-07 Temmuz tarihlerinde internet üzerinden yapılacak. Çevrimiçi düzenlenen sınavlara AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden giriş yapılacak. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerin sınavlarına katılan adaylar sisteme sınav süresince giriş yapamayacak.

Sınav sistemi yukarıda belirtilen tarihler arasında saat 09.30’dan saat 23.59’a kadar aktif olacak. Online sınavlarda Açık Lise öğrencilerine çoktan seçmeli 4 seçenekli sorular yöneltilecek ve bu soruların çözümü için 25 dakika süre tanınacak. Adaylar işaretledikleri sorulara geri dönüş yapamayacak.

AÖL Kayıt Yenileme Devam Ediyor!
Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. AÖL 3. dönem sınavlarına katılmak isteyen adaylar kayıt yenileme işlemlerini yapmak zorunda. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 17 Mayıs-11 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.