Kamudanhaber - Özel Haber

Bugün medyaya Milli Eğitim Bakanlığı vakfına bağlı okullarda çalışan öğretmenlerin şikayetleri yansıdı.

Öğretmenler Pandemi döneminde zorla okulda tutulduklarını ve virüs kapma tehlikesi yaşadıklarını söylediler .

Milli Eğitim Vakfı okullarında çalışan öğretmenlerin bu şikayetlerine Vakfın yönetim kurulu üyesi olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük cevap verdi .

Yusuf Büyük yaptığı açıklamada , özel okullarda öğretmenlerin 2500 TL’ye çalıştırıldığını itiraf etti.

Bir gazeteye açıklamalarda bulunan ; Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Büyük, “ vakfa bağlı okulların özel okul statüsünde olduğunu belirterek, “Özel okulların bütün öğretmenleri okulda. Programların işleyişi ve takip var. Velilerden para alıyoruz. Onlar da bizim işimizi düzgün yapmamızı isterler. Ancak biz diğer okullardan farklı olarak bu öğretmenlere maaş dışında ders ücreti de veriyoruz. Okullarımız düzenli olarak temizlenmekte. Temaslı öğretmenler olunca ivedikle hareket ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız neye itiraz ediyorlar. Öğretmen arkadaşlar diğer özel okullarda 2 bin 500 TL’ye çalıştırılırken bizim öğretmenler 5 bin TL maaş alıyorlar. Bundan şikâyet eden arkadaşlarımız yılsonunda ayrılıp, başka bir okula gidebilirler. Velilerimiz bizden çok memnun” dedi.

Sonuç olarak ; Özel Okullarda çalışan öğretmenlerin asgari ücretle görev yaptığı ilk kez bir MEB bürokratı tarafından itiraf edildi.

Genel müdür Yusuf Büyük’ün şikayet eden öğretmen varsa yıl sonunda ayrılıp başka bir okula gidebilirler açıklamasıyla ; şikayetçi olan öğretmenlere kapıyı göstermesi öğretmenlerin tepkisine neden oldu .