Kamudanhaber - Özel Haber

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin en çok merak ettiği konu !

Okullar online eğitim ( uzaktan eğitim ) geçecek mi ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer , uzaktan eğitim konusuna şimdilik son noktayı koydu…

Mahmut Özer; okulları açık tutmak milli güvenlik meselesidir demişti.

Bakan Özer’in okulların kapatılmasından daha çok vaka görülen sınıfların kapatılması yönünde tasarrufu olduğunu biliniyor.


BAKAN ÖZER'DEN OKULLAR KAPANACAK MI, UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLECEK Mİ SORUSUNA YANIT!

"Aşı olmadan hastalığı geçirip bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 5'ler seviyesinde. Şu an itibarıyla ikinci doz aşı olmuş veya antikor oluşturmuş öğretmen oranımız yüzde 90'a ulaşmış bulunmaktadır. Okulları açık tutmayla ilgili süreçteki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olması. İlkokuldaki sınıf öğretmenlerimizin aşılanma oranı diğer öğretmenlerimize göre oldukça yüksek. Sınıf öğretmenlerimizin birinci doz aşı oranı yüzde 98'e, ikinci doz aşı olma oranı ise yüzde 89'a ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme noktasındaki kararlılığımız devam ediyor, herhangi bir sorun yok, süreç kontrollü bir şekilde devam etmekte."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kendisine sorulan "Vakalar artarsa okullar kapatılır mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizim geliştirdiğimiz sistemde yüz yüze eğitimde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti."

Sonuç olarak ; okulların uzaktan eğitime geçmesi , online eğitim yapılması şimdilik Milli Eğitim Bakanlığı gündeminde bulunmuyor. 

Kamudanhaber sitesi olarak konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

İLGİLİ HABER