Bizler lise matematik öğretmenleri  olarak mevcut durum çerçevesinde taleplerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz;

Matematik ortalamaları uluslararası sınavlarda son sıralarda yer almaktadır. Bugün “yeni nesil”olarak adlandırılan üniversite giriş aşamasında uygulanan TYT(Temel Yeterlilik Sınavı) PISA sınavı ışığında hazırlanmaktadır ve 40 soruda en iyi ortalama sadece 5 olarak hesaplanmıştır. Bu başarısızlığımızın nedenlerinden biri de geleneksel sistemden kendini kurtaramamış emekliliği gelmiş öğretmenlerimizdir. Pandemi döneminde zorunlu olarak geçilen uzaktan eğitim sürecinde geleneksel öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılara ve aksayan sürece hep birlikte şahit olduk. Bu nedenle her gün kendini yenileyen sisteme, çağdaş ve yapılandırmacı eğitim anlayışına hakim öğretmenler gerektiğine inanıyoruz. 

Diğer taraftan 4+4+4 sisteminin getirdiği fazladan 600 bin öğrencinin bu dönem 9. Sınıfa başlamasıyla birlikte mevcut lise matematik öğretmeni ihtiyacına en az 4.000 öğretmen ihtiyacı daha eklendi. Bu durumda bizim talebimiz olan en az 3.000 ihtiyacı bile karşılamaya yetmemektedir. Bizler hayal olanı değil somut veriler ışığında olması gerekenleri sizlerden minimum seviyede talep ediyoruz. 

Eğer nitelikli matematik öğretimi istiyorsak ülkemiz ve geleceğimiz için dersleri alanında uzmanlaşmış öğretmenlere emanet etmeliyiz. Yoksa matematiğe küsen nesiller devam edecek, “matematikle barışalım” temalı mesajlarımız bir cümleden ileriye gidemeyecektir. 
Unutmayalım ki hayatımızın her anında matematiğe ihtiyacımız olduğunu inkar edemeyiz. “Mantık” bile matematik bilminin bir dalıdır.

4+4+4 sistemi geçen yıl ilk mezunlarını verdi. Bakan Selçuk bu durumun lise branş öğretmenlerinin alımını etkileyeceğini belirtmişti. 
Lise matematik öğretmenleri de bu doğrultuda çeşitli etkinliklerle atama taleplerini dile getiriyorlar. Atama bekleyen lise matematik öğretmenlerinin talebi en az  3.000 kontenjan. Sayıştay raporları ve milli eğitim müdürlüklerinin raporlarını inceleyen öğretmenler, ihtiyacın geçen yıla göre kat kat fazla olduğunu ve bu yıl en az 3.000 atamaya kesin gözle baktıklarını belirtti.


LİSE MATEMATİK ÖĞRETMENLERİ

2021 yılında genel atamada en az 3.000 atama talep ediyor.