1 milyondan fazla öğrenci yarın LGS'ye girecek. 2020 LGS öğrencilerin kendi okullarında yapılacak. 2020 LGS öncesi bakanlık tüm tedbirleri aldı. LGS'de öğrenciler istedikleri takdirde maskelerini çıkartabilecek. LGS öncesi içişleri bakanlığı da yayımlanan genelge ile LGS saatlerinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu. LGS için Milli Eğitim Bakanlığı da öğrencilerin sınava dizilimde sosyal mesafe kurallarının dikkate alındığını belirtti

LGS'ye girecek öğrenciler en çok sınav duasını araştırdı. Arama motorlarında en çok aranan kelimeler, LGS duası, sınav öncesi okunacak dualar, LGS öncesi hangi duaları okuyabilirim. oldu. Bu haberimizde mebpersonel.com olarak biz de LGS öncesi okunacak duaları öğrenciler için derledik. İşte LGS öncesi okunacak dualar:



Sınavlarda okunması gereken duaları sizler için hazırladık.
 

Sınav Duası
“Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'il-ehvâali ve'l âafâat. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'is-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa indeke a'led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa'l gaayâati min cemî'il-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. Inneke alâa külli sey'in kadiyr." AMİN.
 

Sınav Duasının Anlamı
Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın,
Bütün ihtiyaçlarımızı gidereceğin,

Bütün günahlarımızdan temizleyeceğin,
Nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin,
Hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle.


SINAV DUASI HASBİYALLAHÜ
Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm, ayetini yedi defa okuyanın her istediğinin olacağı rivayet edilmektedir.
Bunun yanında okunacak bir diğer dua ise şöyle:
Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'il-ehvâali ve'l âafâat. [Arapça metinde "ehvâl" kelimesi, "ahvâl" olarak dizilmiş; doğrusu burada yazıldığı gibi "ehvâl"dir. Ve takdıy lenâa bihâa cemî'alhaacâat ve tütahhirunâa bihâa min cemî'is-seyyi'âat ve terfeunâa bihâa indeke a'led-derecâat ve tübelligunâa bihâa aksa'l gaayâati min cemî'il-hayrâti fi'l-hayâati ve ba'del-memâat. Inneke alâa külli sey'in kadiyr.

SINAV DUASI: SELAVAT-İ NARİYE DUASI!
“Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammedi'nillezi tenhallü bihi'l ukadü ve tenfericü bihi'l kürabü ve tükda bihi'l havaicü ve tünalü bihi'r regaibü ve hüsnü'l havatimi ve yüsteska'l ğamamü bi-vechihi'l kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lumin lek"
Anlamı ; “Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed'e [s.a.v] kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O'nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O'nun hürmetine elde edilir. O'nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah'ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda [her an, saniye] her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et."
“Rabbi-şrahli sadriy ve yessirlî emrî, vahlul ukdeten min lisanî yefkahü kavlî." A