Kişi başı milli geliri yüksek olan Kuveyt, yeni bir ilan verdi. Ülkeye birçok işçi alınacak.  Şartlar arasında sıcağa dayanıklı olup dönmemek de var! Başvuru şartları neler?

KUVEYT İŞ İLANLARI - PERSONEL İHTİYACI OLAN MESLEKLER

Kuveyt'te çalışmak için iş arayanların iki seçeneği var. Birincisi Kuveyt'te iş yapan Türk firmalarında görev almak. İkincisi ülkede ihtiyaç duyulan meslek gruplarında farklı firmalar üzerinden çalışmak.

Kuveyt'te çalışmak isteyenlerin ilk bilmesi gereken husus ülkede milli gelirin aylık 33.000 dolar bandında yer alıyor. Ortadoğu'nun gözde ülkelerinde olan Kuveyt belli başlı sektörlerde hem düz işçi hemde vasıflı personeller arıyor. 

Ülkenin kazanç sağlayan sektörleri ham petrol ve petrol gazı olurken inşaat, hizmet ve diğer sektörlerde personel ihtiyacı duyuyor. 

Hangi Alanlarda İşçi Çağırıyor?

* Tarım sektörünün çok zayıf olduğu ülke bu alanda atılım yapmak istiyor. Tarım sektöründe bilgili, deneyimli ve sektör içi farklı görevlerde yer alacak personeller arıyor.

* Sanayi sektörü ülkenin en gelişmiş olduğu alanlardan biri. Pek çok alt sektörün yer aldığı bu alanda birçok meslek grubundna iş bulmak mümkün. Ayrıca bu alanda çok yüksek maaşlar kazanmakta mümkün. 

* Hizmet sektörü de ülkede personel açığı olan alanlardan biri. Ülkede hizmet sektörü içine çok kolay iş bulunabilir. 

* İnşaat sektörü de Kuveyt'te yabancı işçi ihtiyacı olan alanların başında. Ancak hava sıcaklıklarının 50 55 dereceye çıktığı ülkede bu alanda çalışacak personellerin dayanıklı olması gerek. 

KUVEYT'TE NE KADAR MAAŞ KAZANIRIM?

Kuveyt'te çalışacaklar için maaş olanakları çok değişkenlik gösterir. Ülkede asgari ücret sistemi olmasına rağmen sıcaklık nedeniyle çalışma koşulları ağır olduğundan ödemeler daha yüksek seviyede yapılır. 

En düşük maaş: Kuveyt'te asgari ücret 200 Dinar yaklaşık 670 Dolar olarak ödenir. 

Ortalama maaş: İş alanına göre aylık kazançlar 300 Dinar ile 500 Dinar bandına çıkar. 500 Dinar 1658 Dolara denk geliyor. 

Yüksek maaş: Ülkede farklı iş alanlarında donanımlı personellere 1000 dinara kadar ödeme yapılır. Yaklaşık 3.316 Dolar yani 31.830 Türk Lirası maaş demek. 

NASIL İŞ BULURUM?

Kuveyt'te faaliyet alanı bulunan Türk firmalarına iş başvurusu yapılabilir. Bunun dışında Kuveyt İş İlanlarının yayımladığı online iş platformlarından farklı firmalardan iş bulmakta mümkün. 

Ayşe Kara