Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın son dönemde ekonomide alınan kararlardan rahatsız olduğu ve kendisine haber verilmemesine tepkili olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a istifasını verdiği iddia edilen Lütfü Elvan gelişmesi Ankara kulislerini sarstı. Bakan Elvan'ın istifa talebinin kabulü hâlinde, dolar kurunun beklenenin çok üstünde bir kur artışının olabileceği kaygılarından dolayı istifanın şimdilik kabul edilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

LÜTFÜ ELVAN SESSİZLİĞE GÖMÜLMÜŞTÜ

Enpolitik'te yer alan habere göre,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Merkez Bankasına yapmış olduğu ziyaret sonrası Merkez Bankası yöneticilerinin bağımsızlıklarını korumalarını ve karar alırken etki altında kalmamaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Akabinde gerçekleşen kurul toplantısı sonrası ise tüm beklentiler ters düz olmuş ve faizler iki yüz puan düşürülmüştü. Bakan Elvan'ın konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmaması ise başta muhalefet partileri olmak üzere finans çevrelerinin de yoğun tepkisini çekmişti.

LÜTFÜ ELVAN OLDUKÇA RAHATSIZ

Lütfü Elvan'ın ekonomide alınan kararlardan haberdar olmamasından oldukça rahatsız olduğu zaten dile getiriliyordu. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, Lütfü Elvan'ın istifa metninin masanın üstünde. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ise konuya sabah altı otuzda vakıf olduğu ve Nureddin Nebati alternatif olarak düşünüldüğü gelen iddialar arasında.

Nureddin Nebati KİMDİR?

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964'te Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Emine'dir.

Siyaset Bilimi Uzmanı; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktora ünvanını aldı.

İş Adamı, Tekstil işiyle uğraştı. Akaryakıt istasyonu işletmeciliği yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulundu. Halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar,Tügva,Önder,Utesav Üyeliği devam etmektedir.

AK Parti 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babasıdır.