2020 KPSS(Kamu Personel Seçme Sınavına) lisans sınavına katılanların sınav sonuçlarına göre KPSS branş bazında sıralaması açıkladı. İşte 2020 KPSS lisans branş bazında sıralama ilgili detaylar..

KPSS branş sıralaması açıklandı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada, ‘2020-KPSS Lisans sınavına katılan adaylarımızın branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylarımızın yapacağı tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.’ dedi. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilecekler.

KPSS BRANŞ SIRALAMASI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün konu ile ilgili yaptığı açıklamada KPSS lisans branş sıralamasının açıklandığını duyurdu. İşte o açıklama:

Değerli KPSS adaylarımız, 2020-KPSS Lisans sınavına katılan adaylarımızın branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylarımızın yapacağı tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.