Kovid-19 gölgesinde gerçekleşen Bulgaristan genel seçiminde sandık çıkış anketine göre seçimin galibi Başbakan Boyko Borisov’un “Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar” (GERB) partisi oldu.

Bulgaristan'da 6 milyon 355 bin 633 kayıtlı seçmenin bulunduğu seçimde ülkenin 45. Parlamentosunda yer alacak 240 milletvekilini seçmek için sandık başına gidildi. Bulgaristan devlet televizyonu yayınladığı "Alpha Research" araştırma şirketinin anketine göre, 7 siyasi parti ve koalisyon yüzde 4 seçim barajını geçti. Ankette Başbakan Borisov'un partisi GERB oyların yüzde 25,7'sini aldı. Ana muhalefet partisi olan Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ise oyların yüzde 17,6'sını alarak ikinci parti oldu. Slavi Trifonov’in liderliğini yürüttüğü "Böyle Bir Halk Var" (İTN) partisinin ise oyların yüzde 15,5'ini alırken, Türklerin öncülüğünde kurulan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise yüzde 11'ini aldı. Krasimir Karakaçanov'un lideri olduğu ırkçı ve aşırı milliyetçi İç Makedon-Edirne İhtilal Örgütü (VMRO) ise oyların yüzde 4'ünü alarak mecliste yerini aldı.

Ülke Tarihindeki En Maliyetli Seçim


Koronavirüs tedbirleri kapsamı gözetilerek gerçekleşen 11’inci kez düzenlenen seçimde bir rekora imza atıldı. Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ifadesine göre bu seçim 720 milyon TL ile ülke tarihinin en maliyetli seçimi oldu.


Türkiye’de Bulgaristan Seçimleri İçin 35 Sandık Kuruldu


Bulgaristan'da yapılan milletvekili seçimleri için Türkiye'de bu ülke vatandaşlarının oy kullanabilmelerinin sağlanması amacıyla toplam 35 sandık kuruldu.