2 ayın sultanı Ramazan, geride bıraktığımız gece kalkılan sahurla başladı. Türkiye, bu sene tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını dolayısıyla öncekilerden her şeyiyle çok farklı bir Ramazan geçiriyor. Korona günlerinde en çok merak edilen sorulardan biri ise, uzmanların tavsiyesi üzerine bu aralar sık sık kullandığımız kolonyaların ve dezenfektanların orucu bozup bozmayacağı. Sorunun cevabı Diyanet'in kitabında ortaya çıktı.

Kolonya orucu bozar mı?

"KOLONYA ORUÇ BOZAR MI?" SORUSU DİYANET KİTABINDA

Her yıl Ramazan ayında arkadaş ortamlarında konuşulan konulardan biridir "Kolonya, parfüm orucu bozar mı?" kimileri her ihtimale karşı kolonya kullanımına Ramazan'da ara verse de bu sene durum farklı. Çünkü kolonya ve dezenfektan uzmanlar tarafından da koronavirüse karşı kullanımı tavsiye ediliyor.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet kütüphanesinde yer alan Doç. Dr. Halil Altuntaş ve Doç. Dr. İsmail Karagöz tarafından yazılan Oruç İlmihali kitabında bu soruya cevap bulunuyor.

Diyanet, oruç, kolonya, parfüm

Hocalar, "Parfüm ve kolonya kullanmak orucu bozar mı?" sorusuna kısa ve net bir şekilde "Parfüm veya kolonya kullanmak orucu bozmaz" yanıtını veriyor.