Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuyla ilgili muamma devam ederken, bir çarpıcı iddia da Güney Kore'ye sığınan eski diplomat Thae Yong-ho'dan geldi. Yong-ho, Kim'in hayatta olduğunu ancak yürüyemediğini ve hatta ayakta bile duramadığını öne sürdü.

11 Nisan'dan bu yana ortalarda görünmeyen ve sağlık durumuyla ilgili onlarca iddia ortaya atılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, corona virüsüyle birlikte uluslararası medyanın en sıcak gündem maddesi.

36 yaşındaki Kim'in ilk olarak öldüğü öne sürülmüş ardından ise fazla kilolarıyla bilinen liderin kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olduğu ve yoğun bakıma alındığı iddiaları gelmişti.

"NE AYAĞA KALKABİLİYOR, NE YÜRÜYEBİLİYOR"

Geçtiğimiz hafta sonu Çin'den bir doktor heyetinin Kim'in durumunu netleştirmek için Kuzey Kore'ye gittiği belirtilirken, bu kez çarpıcı bir iddia da Güney Kore'den geldi. Güney Kore'ye sığınan Kuzeyli eski diplomat Thae Yong-ho, Kim'in durumuyla ilgili ABD medyasına konuştu.

Kim'in hayatta olduğunu düşündüğünü belirten Yong-ho, "Kim Jong-un yalnızca Kuzey Kore'nin lideri değil. O Kim Il-sung'un torunu. Büyükbabasının doğum günü törenlerine katılamaması bir şeyi net olarak gösteriyor. Hayattaysa bile ne ayağa kalkabiliyor ne de düzgün şekilde yüreyebiliyor" dedi.

Yong-ho, Kim'in sağlık durumuyla ilgili en doğru bilgiyi eşi veya kız kardeşinin verebileceğini, onların şimdiye dek sessiz kalmasının da spekülasyonları artırdığını vurguladı.