CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

"Türkiye’nin bir değişime, bir dönüşüme, akılcı politikalara, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Bunun yolu beraber olacağız, engeller çıkabilir ama inançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ta ki aydınlık, huzurlu, beraber yaşamaktan onur duyduğumuz bir Türkiye’yi yeniden inşa edinceye kadar" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaoğlu, Özdemir Bayraktar ve Sami Kohen'e baş sağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye’nin bir değişime bir dönüşüme akılcı politikalara hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye’ye ihtiyacı Var. Bunun yolu beraber olacağız, engeller çıkabilir ama inançla, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ta ki aydınlık, huzurlu, beraber yaşamaktan onur duyduğumuz bir Türkiye’yi yeniden inşa edinceye kadar."

"8 Haziran 2018'de Sayın Erdoğan Kayseri komando tugayında müjde ile başlıyor konuşmasına hayırlı olsun ile bitiriyor. Ne müjde var ve hayırlı olsun var. İnşallah kulağına gider Kılıçdaroğlu'ndan önce ben yapayım der. Yaptıracağım ona yaptıracağım! Takipçisi olacağız."

"Kamuda çalışan 530 bin civarında sözleşmeli personel var. Bunlar KPSS sınavı ile giriyorlar. Normal bir memurun sahip olduğu eğitime sahipler ama kadroluların sahip olduğu hakların hiçbirine sahip değiller. Bunların sorunları var daha ayrıntılı bir grup toplantısında bütün ayrıntılarıyla tartışabiliriz. Grup başkanvekillerimiz not alsınlar bu sorunu TBMM'de açalım. Söyledim sosyal kimlikleri üzerinden bir politikayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bütün sosyal kimliklerin sorunlarını masaya yatırıyor sağlıklı çözümler üretiyoruz. Yerel medya çalışanların da sorunları vardı. Marmaris'te bir yerel medya çalıştayı yaptık. Her alanda yaygın medyanın karşılaştığı sorunlardan daha fazla sorunla karşılaşıyorlar. Üstlerindeki baskı daha fazla. Bunu da not alın. Yerel medyanın sorunları ve çözümleri için araştırma kurulu kurulmasını isteyelim."

"Sıcak siyaset Merkez Bankasına müdahale ediyor"

"Türkiye'nin iyi yönetilmediğini herkes biliyor. Ama bu devlet bizim devletimiz. Devletin kurumlarına sahip çıkmak en çok bize yakışır. Fiyat istikrarından sorumlu kim yasaya göre Merkez Bankası. E fiyatlar durmuyor. Sorumlu kim Merkez Bankası. Niye böyle? Sıcak siyaset Merkez Bankasına müdahale ediyor. Banka fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve araçlarını doğrudan kendisi belirler diyor' Doğrudan kendisi belirleyemiyor, saray müdahale ediyor ve Merkez Bankası'nın sağlıklı karar almasını engelleyemiyor. Gittik Merkez Bankası'na bankanıza sahip çıkın dedik.