"Örgüt, bu konuda 'bir başka adaya ihtiyacımız var' dediği anda biz görevimizi yerine getiririz"

Yaklaşan kurultay öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu örgüt isterse genel başkanlığı bırakabileceğini böyle ifade etti. Voys Of Amerika Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, başka adaylar çıkacak mı sorusunu yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'ndan kurultayda öncesi açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Her genel başkanın yeni genel başkan adaylarına imkan sağlama zorunluluğu var ve dolayısıyla bizim milletvekillerimizin veya partililerimizin içinde bana göre genel başkanlık yapabilecek çok değerli arkadaşlarımız var. Bunlar yeri ve zamanı gelince elbette aday olacaklardır."

Kılıçdaroğlu buna karşın, "CHP'nin dışında partiyi yıpratacak tartışmalar doğru değil. Oturur kendi aramızda konuşuruz. Kamuoyu önünde her kafadan bir ses çıkmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Peki ya cumhurbaşkanlığı adaylığı?

Aday "Bir siyasi parti genel başkanı olmamalı'' dedi Kılıçdaroğlu. Adaylık için genel başkanlıktan istifa edip etmeyeceği de sorulunca ''O dönem değerlendirilir'' yanıtını verdi.

CHP lideri, erken seçim tartışmalarına da değindi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışıyla seçime gidildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bahçeli her zaman bu hamleyi yapabilir" dedi.

Ve ittifaklar

Bugünden ittifak için görüş vermek doğru değil dese de Millet İttifakı2nın genişleyebileceği sinyalini verdi.

"Demokratik parlamenter sistemi İYİ Parti de, Saadet Partisi de, Deva Partisi de, Gelecek Partisi de, Demokratik Parti de savunuyor. Dolayısıyla demokratik yollardan Türkiye'de bir iktidar değişimini gerçekleştirmenin bana göre önkoşulları büyük ölçüde hazır. Seçim bekliyoruz.'' Kılıçdaroğlu'na, Davutoğlu ve Babacan'ın AK Parti geçmişine yönelik parti içi eleştiriler için Bbu süreçte kim bir tuğla koyarsa, bence çocuklarına, torunlarına en güzel mirası bırakmış olacaktır" dedi.