Egzamayı yatıştırır 
Egzama son derece yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Deri üzerinde görülen döküntülerin kaşınmasını bir süre sonra kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Yapılan çalışmalara göre duş sırasında karbonat kullanımı egzama kaşıntılarını hafifletiyor ve rahatlatıyor. Ancak burada sıcak su yerine ılık su kullanmanız tavsiye ediliyor.

Kas ağrılarını yatıştırıyor 
Karbonatlı suyla duş almanın bir başka yararı ise ağrıyan kasları yatıştırması. Karbonatın içine epsom tuzu ekleyerek daha fazla etki yaratabilirsiniz. Hafta1 kez bu karışımla banyo yapmayı ihmal etmeyin.

Vücutta detoks etkisi yaratıyor 
Belli bir sebebi olmadan kendinizi halsiz ve yorgun hissediyorsanız, karbonat sayesinde vücudunuzu yeniden canlandırabilir ve detoks etkisi yaratabilirsiniz.Karbonat, bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmayacak, ciltteki toksin birikintilerini ortadan kaldıracak.

Koku gidericidir 
Buzdolabındaki, hatta odalardaki kötü kokuları emme özelliği ile bilinen karbonat, vücuttaki istenmeyen kokuları da yok ediyor. Sıcak suyunuza 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyebilirsiniz.

Cilt ve tırnak mantarıyla mücadele ediyor 
Karbonat, cilt veya tırnak mantarı sorunlarının çözülmesine yardımcı olacak özelliğe sahiptir. 

Karbonat banyosu nasıl hazırlanır? 
2 su bardağı karbonat, yarım çay bardağı epsom tuzu ve 10 damla dilediğiniz uçucu yağı, hazırladığınız suyun içerisine ekleyin. Suyunuzun ılık olmasına dikkat edin.Bu suyun içinde 20-40 dakika kadar bekleyebilir ve hafta iki kez tekrarlayabilirsiniz.