Sabah Gazetesinden Faruk Erdem'in haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sayıları 1 milyona yaklaşan 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen sürekli işçilere müjde vermeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanlığı'nda uzman bir kadro tarafından üzerinde çalışılan düzenleme tamamlandığında karar makamlarına sunulacak. İşte üzerinde çalışılan yenilikler.

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren düzenlemenin ayrıntıları ise şu şekilde. Hazırlanan düzenlemeye göre; sürekli işçilere bulundukları bakanlıklarında yer değiştirme imkanı getiriliyor.

1: TAYİN HAKKI

Çalışma Genel Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek. Böylece eş ve çocuklarından ayrı olarak başka bir şehirde çalışan kamu işçileri aileleriyle aynı ile tayin edilebilecek.

2: BECAYİŞ TALEBİ:

İller arasında sürekli işçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Yani örneğin Adana'daki bir işçi Balıkesir'e Balıkesir'deki bir işçi de Adana'ya gitmek istiyorsa bu iki işçi yer değiştirebilecek.

3: DİPLOMAYA GÖRE İŞ:

Halen temizlik görevlisi olarak çalışan sürekli işçilerden üniversite mezunu olanlar sürekli işçi kadrosunda büro personeli olabilecek.

4: GEÇİCİ GÖREV FORMÜLÜ:

Kamu kurumlarının hizmet ihtiyacı çerçevesinde Sürekli işçiler Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl süre ile geçici görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu gibi nedenlerle başka illere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.