İyi Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, karar tepki gösterdi.
İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, disipline sevk edilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Bana karşı işletilen disiplin süreci, İyi Parti Disiplin Yönetmeliği'ne göre ilerleyen bir hukuki süreç değil, siyasal kampanya çerçevesinde 'vahşi Batı’daki siyasal linç' ilkelerine göre gelişmiştir. Ve bu kabul edilebilir değildir."

TIKLAYIN - İyi Parti'de Buğra Kavuncu hakkında 'FETÖ' iması yapan Ümit Özdağ, Disiplin Kurulu'na sevk edildi!

Ne olmuştu?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ'cü' olduğu imasında bulunarak, "FETÖ'cü bir sivil toplum örgütünün eğer başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cüyse, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumlu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa, bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır" demişti.

Özdağ'ın sözlerinin ardından yayına bağlanan Kavuncu, "Öncelikle şunu söyleyeyim, büyük bir üzüntüyle ve biraz da öfkeyle dinledim. Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım, bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili. Allah herkesi iftiradan saklasın" diye konuşmuştu.

Özdağ'ın açıklamalarına parti içerisinden tepkiler yükselmiş, partinin 81 il başkanı Özdağ hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına yönelik talepte bulunmuştu.