İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için “FETÖ’cü” iddiasını gündeme getiren İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin 3. yılı için imalı bir kutlama mesajı paylaştı.

Özdağ, “Türk milliyetçilerinin büyük emek vererek ve cefa çekerek kurduğu, bugün 3. yaşını kutlayan İYİ Parti'yi kriptolara ve karanlık mihraklara teslim etmemek için verdiğimiz mücadele devam edecektir” dedi.

Ne olmuştu?

Özdağ, CNN Türk'te katıldığı Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge programında, İstanbul İl Başkanı Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti.

Özdağ, partinin kuruluş aşamasında Meral Akşener'i "Bu arkadaşın FETÖ'cü sivil toplum örgütünde bağı olduğuna dair bilgi var, bunu kurucu yapmayalım " diyerek uyardığını, bu uyarısının ardından Kavuncu'nun kurucu yapılmadığını söylemişti.

Özdağ'ın iddiası üzerine programa telefonla bağlanan Buğra Kavuncu ise, "Yarın cumhuriyet başsavcılığına bana bu iftiralarda bulunan kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunacağım. İstanbul kongresinde kendisi de taraf oldu. Biz bütün haklarımızı hukuk önünde çözdük. Bu ülkede adalete hukuka güvenmekten başka çaremiz yok" demişti.

Kavuncu, İstanbul'da bulunan Adalet Sarayı'nda Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Aynı şekilde İYİ Parti'nin 81 il başkanı da Özdağ hakkında ihraç talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Öte yandan İstanbul'daki 39 ilçe başkanı ve bazı il başkanları da Özdağ'ın ihraç edilmesi için Genel Merkez'e dilekçe göndermişti.