İstenmeyen SMS'ler artık kolaylıkla iptal edilecek. Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, tüketicileri rahatsız eden SMS, e posta ve sesli aramalar, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) ya da e-devlet sistemi üzerinden iptal edilecek. Vatandaşlar, sistem üzerinden tüm bilgilere ulaşacak. İstenmeyen SMS'ler nasıl iptal ediliyor? E-devlet istenmeyen SMS iptal etme ekranına haberimizde.

İSTENMEYEN SMS'LER NASIL İPTAL EDİLİYOR?

Ticaret Bakanlığı, onaysız elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor. İYS ile tüketiciler verdikleri ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek.

Sistem ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek- Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat'a kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek

E-DEVLET İSTENMEYEN SMS İPTALİ İÇİN TIKLAYINIZ