Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen 'hayat eve sığar' uygulaması ile İstanbul Corona Virüsü risk haritası ilçelere göre güncel veriler anlık olarak vatandaşlar ile paylaşılıyor. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar bulundukları bölgelerdeki covid-19 vaka haritasına erişebiliyorlar. Ayrıca İstanbul risk haritası ile yaşadığınız bölge haricindeki diğer ilçelerinde son durumu görülebiliyor.. İşte İstanbul ilçelerinde corona virüsü son durumu ve vaka harita dağılımı

Corona Virüsü salgını ile mücadelede Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen uygulama ile İstanbul covid 19 haritası güncel verileri vatandaşların bilgilendirilmesine sunuluyor. Türkiye genelinde son durum tablosuna bakıldığında 28 Nisan vaka sayısı 29.230 test yapılırken, vaka sayısı 2.392 olarak belirlendi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 92 olurken, 28 Nisan'da iyileşen hasta sayısı ise 5.018 oldu.

İşte İstanbul'un ilçelerine göre vaka haritası ve dağılım

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI NEDİR? 

Pandemi döneminde bilişim ve teknolojinin sunduğu imkanlardan en üst düzeyde faydalanan ve tüm süreci sağlık bilişim sistemleri üzerinden kontrol ve takip eden Bakanlığın "Hayat Eve Sığar" mobil uygulamasıyla vatandaşlar, hem kendi sağlığını takip edebilecek hem de çevresindeki risk durumunu anlık görebilecek."Korona'dan korun riskleri en aza indir." sloganından hareketle peş peşe hayata geçirilen uygulamalar arasında bulunan ve vatandaşları koronavirüse karşı korumak, bilgilendirmek, yönlendirmek ve riskleri azaltmak için geliştirilen uygulama, hızla kullanılmaya başlandı.Uygulamayı mobil marketlerden ücretsiz indirebilecek vatandaşlar, sağlık durumlarında değişim gördüklerinde, bunu uygulamada her gün doldurabildikleri sağlık testiyle bildirebilecek. Yüklenen bilgilerin doktora yönlendirilmesi sağlanacak.

ATAŞEHİR-ÜMRANİYE 

BEYKOZ 

GÜZELYALI-SULTANBEYLİ 

KADIKÖY-PENDİK 

ÜSKÜDAR 

BEŞİKTAŞ-ALİBEYKÖY-ARNAVUTKÖY 

MASLAK - HACIOSMAN 

MASLAK 

SARIYER-ZEKERİYAKÖY-USKUMRUKÖY 

ZEYTİNBURNU-FATİH-TAKSİM 

KÜÇÜKÇEKMECE 

AVCILAR 

ESENYURT 

BEYLİKDÜZÜ 

SİLİVRİ 

ÇATALCA 

ÇORLU