Antalya'da Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu Z.Ö., ailesine Hukuk Fakültesi'nde okuduğu yalanının söylemekle kalmadı, adının ve soyadının aynı olduğunu fark ettiği hakim Z.Ö.'nün sicil numarası gibi bilgilerini ele geçirerek sahte kimlik hazırladı. 2017'de kendi fotoğrafıyla kimlik hazırlayan, sahte kimlikle spor salonuna üyelik yaptırıp otomobili için kasko indiriminden bile faydalanan sahte hakim, Antalya Adliyesi'ne giderek kendisini "Çeşme Hakimi" diye tanıttı.

Antalya'ya geçici görevle HSK Müfettişi olarak görevlendirildiğini ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamadığı yalanını söyleyen Z.Ö.'nün, 'gerçek bir hakim' gibi mesai yaptı, arkadaşlıklar kurdu. Bu sırada Cumhuriyet Savcısı A.T. ile kurduğu arkadaşlığı ilerletip savcı ile evlendi.

Evlenip T. soyismini de alan Z.Ö., eşiyle yargı mevzuatını tartışıp birçok konuda istişarelerde dahi bulunuyordu. Ancak Z.Ö.'nün 4 yıl süren yalanı demir parmaklıklar ardından son buldu. 5 Nisan'da Antalya Havaalanı'nda sahte kimliğini çantasında bulamayınca polise gidip kayıp başvurusunda bile bulunan Z.Ö.'nün yalanını evlendiği savcı ortaya çıkardı.

Gerçek hakim Z.Ö. evlenmiş ve soyismi değişmişti. Bu sebeple artık çakma Z.Ö., HSK atama listelerinde yoktu. Uzun süre göreve başlamadığı için maaş alamadığı yalanını sürdüren Z.Ö.'nün eşi savcı A.T., HSK ile irtibata geçerek eşinin neden listelerde yer almadığını sorunca gerçeği öğrendi.

Savcının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Z.Ö., Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine konuldu. A.T. ise sahte kimlikli boşanma davası açtı. Özdemir hakkında, "Resmi belgede sahtecilik ve kamu görevini usulsüz üstlenme" gibi suçlardan başlatılan soruşturma sürüyor.

MAĞDUR HAKİME ULAŞTIK

SABAH'ın ulaştığı Hakim Z.Ö.'nün, "Durumu öğrenince hemen suç duyurusunda bulundum, soruşturma devam ediyor. Yargıya taşınan bir durum söz konusuyken konuşmam doğru olmaz. Bu olaydan dolayı ben de rahatsızlık duyuyorum" dedi. Cumhuriyet Savcısı A.T.'ye ise tüm çabalarımıza rağmen ulaşamadık.

SEGBİS'LE DURUŞMA YAPMIŞ

Öte yandan sahte hakim Z.Ö.'nün hakim kılığına girerek, cübbeli bir şekilde hakim makamında oturarak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak yapılan bir yargılamaya katıldığı ortaya çıktı.

DİLEK YAMAN DEMİR