İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk, iktidar ile Memur-Sen ile arasında 20 gün süren ve zam oranında uzlaşmazlıkla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Koncuk, "Bilindiği üzere Toplu Sözleşme anlaşmazlıkla sonuçlandı, anlaşmazlık konusu zam oranlarıdır, ancak anlaşılan bazı sosyal haklarla ilgili bir tespit tutanağı tutulmadığı bilgisi gelmektedir. 20 gün yapılan müzakerelerde anlaşılan konular yok mu sayılacak?" dedi.

"BU AÇIK BİR MEMUR DÜŞMANLIĞIDIR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ”Zam oranlarını kabul etmediniz, ben de anlaştığımız, sosyal ve özlük haklarla ilgili konuları yok sayıyorum.” demek istemektedir diyen soran Koncuk, "Sn Bakan, bu açık bir memur düşmanlığıdır.Yapılan rezalet ötesidir.Hiç kimse, bakan da olsa, kazanımları yok sayamaz." dedi.

"TESPİT TUTANAĞI TUTULMAMIŞ"

Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün taraflar Hakem Kuruluna gidiyor, ancak ortada hizmet kolları ve geneli ilgilendiren anlaşılan konularla ilgili bir tespit tutanağı tutulmamış. Dolayısıyla, anlaşılan konular dahi, üzerinde anlaşılmayan konular olarak Hakem Kuruluna sunulacak. Bu sendikalara açık şantajdır.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bugün Devlet Personel Birimine talimat vererek, anlaşılan konular ve anlaşılmayan konuları tespit edip, hem hizmet kolları hem de geneli ilgilendiren Tespit Tutanağı tutulması talimatını vermeli, bu tutanak Hakem Kuruluna iletilmelidir.

Bir tespit tutanağı tutulmazsa, anlaşılan konuların da Hakem Kurulunda kaybedilmesi söz konusu olacaktır. Bir Çalışma Bakanı böyle bir vebale, sorumsuzluğa muhatap olması kabul edilemez. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan bu skandala müdahale etmesini bekliyoruz.Tüm sorumluluk kendisindedir."