Esenyurt’ta bulunan bir iş hanında kendilerine polis süsü veren şüphelilerin, 162 bin dolar gasbetmesinin ardından Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

İŞ ADAMLARINI DOLANDIRIYORLARDI

Bankadan çektikleri 162 bin dolar parayı euroya çevirmek isteyen iş adamı B.A., İtalyan olduğu öğrenilen M.L. ile buluşmak için Esenyurt’ta bulunan iş hanına gitti. Şüpheliler ise B.A.’yı takip ederek gittiği iş hanında bulunan ofise, "Mali şubeden geldik." diyerek içeri girdi. İçeri giren şüpheliler, iş adamı ve yanındaki şahısları etkisiz hale getirdikten sonra parayı alarak kaçtı. Şüphelilerin kaçtığını tespit eden ekipler, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına alarak çalışmalara başladı.

ALTIN DOLU ÇANTAYA GÖZ DİKTİLER

Gasp Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma sırasında, Gaziosmanpaşa’da bulunan bir kuyumcuya ait kuryenin gasp teşebbüsüne maruz kaldığı haberini alan ekipler çalışmalarını sıklaştırdı.Kuyumcukent’ten bir miktar altın alan İ.A. isimli kuryenin, iş yerine gelerek aracından indiği esnada, maskeli üç şahıs tarafından darbedilerek bagajda bulunan altın dolu çantayı almak istedikleri ortaya çıktı. Ancak kuryenin aracını kilitleyerek direnmesi üzerine şüphelilerden biri, silahını çıkararak ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunlar nedeniyle kurye, ayağından yaralanırken şüpheliler ise kayıplara karıştı.

Takibi sürdüren ekipler, gasbedilen parayı paylaşmak için toplanan şüphelileri, bulundukları adrese operasyon düzenleyerek yakaladı.