İngiltere’de Koronavirüs aşı pasaportu uygulamasının 15 Nisan’da pilot uygulama olarak başlatılması planlanıyor.

İngiltere’de Covid-19 aşı pasaportu pilot uygulamasının bu ay başlatılacağı belirtiliyor. 15 Nisan’da FA Kupası Finali ile Wembley Stadyumunda başlayacak olan pilot uygulama ile beraber Liverpool`daki 4 eğlence merkezinin de uygulamaya dahil olacak. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın aşı pasaportu pilot uygulamasıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğlence sektörünün geçen yıldan itibaren uğradığı darbe göz önüne alındığında, işletmelerin daha erken açılmasına yardımcı olabilecek her şey dikkate değer olmalıdır” dedi.

70 milletvekili ise aşı pasaportu karşıtı kampanya başlattı. Aşı pasaportunun küresel ölçekte fırsat eşitsizliğini oluşturabileceği görüşünü savunuyorlar.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Muhafazakar Parti milletvekillerinden George Lain Duncan ve Liberal Parti lideri Ed Davey'in de yer aldığı kampanyada aşı pasaportuna ülkedeki özgürlüklere zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkıldı.