CHP'nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, başlattığı Memleket Hareketi’nin bütün harcamalarının kayıt altında olduğunu belirterek, "Bizim aylık masrafımız 30-40 bin lira. Yediğimiz lahmacunun, içtiğimiz ayranın hesabını veriyoruz" dedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti kurdurmak için para alan kişinin kim olduğunu açıklaması gerektiğini belirterek, "Kim bu? Bunu açıklamak zorunda. Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum: Grup Başkanvekili’ne açıklama yaptırdın: 'Kastettiğim kişi Muharrem İnce değildir.’ Kim o zaman?" diye konuştu.

İnce, "Parti kurma konusundaki kararı ne zaman vereceksiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

81 vilayeti gezdikten sonra. Büyük ilçelerimiz de var. Oraları gezelim ondan sonra karar vereceğiz.

4 Aralık’ta büyük bir program yazmaya başlayacaklarını açıklayan İnce "Taslağı elimizde var. Onu tartışacağız. Komisyonlar kurduk, ilgili arkadaşlar kendi alanıyla ilgili tartışıyorlar. Bir araya gelip program haline getireceğiz" dedi.

İnce "Türkiye’de pek çok ili gezdiniz. Sokakta dikkatinizi en çok çeken nedir?" sorusunu "46 ili gezdim. En önemli iki şeyden birincisi derin bir yoksulluk. İkincisi Doğu, Güneydoğu’da fark ettiğim bir şey. Oybirliğiyle söylenmiş bir şey: 'Bir parti kur. Bizi HDP ile AKP arasına sıkıştırma, CHP’ye de elimiz gitmiyor, beğenmiyoruz bu yönetimi' En fazla duyduğum söz buydu" diye yanıtladı.