İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’nın iddialar üzerine sitemize göndermiş olduğu basın açıklaması...

SAYIN ÜYELERİMİZİN VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

Bu akşam sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna yansıyan ve ING Türkiye, Habitat Derneği, Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) işbirliğiyle ve İLKSAN’ın desteği ile hayata geçirilecek olan “Dijital Öğretmenler” Projesine sandığımız aracılığı ile katılacak olan 500 İlkokul Öğretmeninin seçimi amacı ile sayfamızda yayınlanan başvuru formunda (http://proje.ilksan.gov.tr/) Öğretmenlerimizin CİNSİYETİNE ilişkin sorulan sorularda KADIN, ERKEK seçenekleri haricinde bir diğer seçenek bulunduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bahse konu ekran görüntüsü, Projenin Seçme, Ölçme ve Değerlendirme aşamalarını yürütecek olan HABİTAT DERNEĞİNİN sitesinden alınmış olup, sandığımız aracılığı ile yapılacak olan başvuru formlarında bu şekilde bir seçenek bulunmamaktadır.

Siz Değerli Üyelerimizi ve Kamuoyunu, projenin asli amacı olan eğitime ve eğitimciye hizmet noktasında sürekli haberdar edeceğimizi arz ediyor, Sağlık ve esenlikler diliyoruz.

NE OLMUŞTU?

Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan İlksan’a eleştiri .

Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ; İlksan’ın öğretmenlere doldurması için hazırlamış olduğu formda KADIN - ERKEK - DİĞER seçeceği olduğuna dikkat çekti.

Kadın - Erkek seçeneklerinin yanına DİĞER cinsiyet tercihini ekleyerek neyi amaçlıyorsunuz diye sordu .

İşte o paylaşımlar

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.