İstanbul ve Gaziantep'te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, internet sitesi üzerinden izinsiz borsa işlemi, döviz ve dijital para alım-satımı yaptıkları iddia edilen suç örgütünün kullandığı sanal server bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet sitesi üzerinden izinsiz borsa işlemi, döviz, dijital para alım-satımı yapan ve bu yolla haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik çalışmalar sırasında şüphelilerin, işlemleri "cloud" olarak bilinen sanal server üzerinden gerçekleştirdiklerini tespit etti.

Suç örgütü üyelerinin kaldıkları yerleri belirleyen ekipler, İstanbul'da 21, Gaziantep'te de 1 adrese operasyon düzenledi. Polis, şüphelilerin yakalanma ihtimaline karşılık uzaktan erişimle server kayıtlarını silebilecek sistem kurduklarını değerlendirerek baskın sırasında, sinyal kesici cihazlar kullandı.

Havadan helikopter desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 19 zanlı yakalandı.


Sinyal kesici cihazlar sayesinde şüphelilerin baskın anında server kayıtlarının silinmesinin önlendiği ve ekiplerin suç örgütüne ait server bilgilerine ulaştığı öğrenildi.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, 399 bin 750 lira, 39 bin dolar ve 250 avro ele geçirildi.

Baskın yapılan evlerde bulunan dijital materyaller üzerinde yapılacak incelemelerin ardından mağdur edilen kişilerin sayısı ve zanlıların bu kişiler üzerinden elde ettikleri haksız kazanç miktarının belirleneceği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, 3 şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmaların ise sürdüğü bildirildi.