YALOVA

Yalova'da toplu taziye ziyaretleri yasaklandı

Yalova'da yeni tip koronavürüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Vali Muammer Erol başkanlığında, düğün ve taziyelerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında toplandığı belirtildi.

Kurban Bayramı süresince bayramlaşma, düğün, nişan ve benzeri merasimler ile sosyal faaliyetler sırasında sosyal mesafe, maske kullanımı ve el yıkama kuralına uyulması uyarısında da bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, virüsün bulaşımını ve yayılımını engellemek amacıyla toplu taziye ziyaretlerinin yasaklanmasına karar verilmiştir. Alınan tedbirlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin de gerekli adli işlemlerin başlatılması kararlaştırılmıştır."

BATMAN

Batman Valisi Hulusi Şahin, Kurban Bayramı tatiline ilişkin, "Vatandaşlarımız bu yıl toplu taşımadan ziyade özel araçlarıyla trafiğe çıkma eğiliminde. Bundan dolayı yollarımız daha kalabalık. Tüm ekiplerimiz tam bir teyakkuz halinde." dedi.

Şahin, bayram tedbirleri kapsamında bazı jandarma ve polis uygulama noktalarını ziyaret ederek, personele çalışmalarında başarı diledi.

Durdurulan araç sürücülerine trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Şahin, vatandaşlara kolonya ve çikolata ikram etti, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

Şahin, yaptığı açıklamada, kentin pek çok noktasında denetimlerin devam ettiğini söyledi.

Sıkı denetimlerin bayram boyunca süreceğini bildiren Şahin, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığımızın 'Trafikte her yıl daha iyiye' inisiyatifi çerçevesinde birçok uygulama yapılıyor. Biz de Batman'da bu uygulamaları titizlikle sürdürüyoruz. Hedefimiz trafik kazalarının sayısını azaltmak. Son 3, 4 yılda gayet başarılı sonuçlar aldık. Bu yıl daha hassas bir dönem. Çünkü vatandaşlarımız bu yıl toplu taşımadan ziyade özel araçlarıyla trafiğe çıkma eğiliminde. Bundan dolayı yollarımız daha kalabalık. Tüm ekiplerimiz tam bir teyakkuz halinde."

- Batman'da taziye ziyaretleri yasaklandı

Vali Şahin, kentte koronavirüsle mücadelede de yoğun çalışma yürüttüklerini ifade etti.

İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlara değinen Şahin, "Batman'da taziyeler yasaklandı. Bu sadece taziyeevlerini değil her yerdeki taziyeleri kapsıyor. Vefatları ve taziyeevlerini de yakın takip altına alıyoruz. Buralardaki denetimleri çok sıkı tutacağız. Düğünlerle ilgili olarak da saat 22.00'de bitmiş olacak. Bununla ilgili hem düğün salonlarını hem de bunun dışındaki düğünleri kontrol edeceğiz." dedi.

Şahin, sahada ellerinden gelen tüm çalışmaları yapmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.