ANTALYA

Antalya'da iki ev karantinaya alındı

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki ev karantinaya alındı.

İlçede bir kişinin, çeşitli şikayetler nedeniyle başvurduğu hastanede Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı.

Hastanede tedaviye alınan kişinin, aynı mahalledeki bir eve düğüne gittiğini söylemesi üzerine çalışma başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla iki ev karantina altına alındı.

GAZİANTEP

Alınan bilgiye göre, Beyler Mahallesi Şehit Süleyman Şen Caddesi'ndeki bir nişan törenine Gaziantep'ten katılan 57 yaşındaki E.G'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

Gaziantep'te bir hastanede tedavi altına alınan E.G'nin iki gün önce ilçeye nişan töreni için geldiği tespit edilince, sağlık ekiplerince yapılan filyasyon çalışması sonucu, nişan töreninin yapıldığı evin yanı sıra temaslı olduğu belirtilen 5 mahalledeki 13 evde yaşayan 75 kişi karantinaya alındı.

Mahalledeki evler, Hıfzıssıhha Kurulu kararınca İslahiye Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilirken polis ekiplerince evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı, güvenlik şeridi çekildi.

Karantina süresince evlerde yaşayanların ihtiyaçları, Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu'nca karşılanacak.

Öte yandan Gaziantep'in Nizip ilçesinde 11 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Nizip Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, filyasyon çalışmaları kapsamında dün itibariyle 11 hanede yaşayan 51 kişi hakkında karantina kararı verildi.

Hıfzıssıhha Kurulu kararınca söz konusu evlerin bulunduğu yerlere uyarı yazısı asıldı, güvenlik şeridi çekildi.

8 hanede yaşayan 31 kişinin karantina uygulaması da sona erdi.

Açıklamada, "Nizip'te halen 113 evde 461 kişi karantina altında bulunuyor. Normalleşme süreci kapsamında kendinizin ve ailenizin sağlığı için lütfen sosyal mesafe kurallarına en az 1,5 metre, 3-4 adım ve hijyen kurallarına uyunuz. Sevdiklerinizi korumak için maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen göstermeniz büyük önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.