4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2022-2023 yıllarına ait yapılacak olan zamlara ilişkin teklif açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları şöyle:

Çok şükür Türkiye sorunlarını çözme kabiliyetinde olan bir ülkedir. Sorunlar her toplumda rastlanabilir. Devlet varlığı, devlet mekanizması işliyorsa devlet sorunların üstesinden gelir. Uluslararası güçlerin Türkiye'ye yönelik planları var. Bütün bunların toplumsal, ekonomik ve siyasal sorunlar var. Türkiye bunlarla mücadele etmektedir. Orman yangını, sel felaketleri sorunları yaşıyoruz. Türkiye'ye dönük operasyonlar ve bunlara dönük sonuçları da var. Türkiye bunları aşacak seviyededir. Tüm ekonomik talepler beklendiği ölçüde karşılanmayabilir. Devlet çalışanlarıyla üretim sistemiyle ayakta durduğu sürece bu sorunlara daha iyi yanıt verecektir. İlk çeyrekte yüzde 7 büyüyerek, son çeyrekte belki bunun üzerinde büyüme göstererek bu sorunlara cevap verecek dinamizme sahip olduğunu ortaya koymuştur. Yaklaşık 700 bin kamu işçisiyle imzaladığımız çerçeve anlaşmayla kamu işçilerinin beklentisini karşılayacak ücret ve sosyal haklar sözleşmesini imzaladık. Türkiye toplumsal olarak uzlaşmayla zenginliğine zenginlik katacak bir ülkedir.

Memurlar için ilk teklif 2022 için ilk altı ay için yüzde 6, 2. altı ay için yüzde 5, 2023 için ise yyüzde 6+6 ve enflasyon farkı öneriyoruz

Bilgin, 3600 ek gösterge meselesinin bu toplu sözleşmede çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Szöleşmeli personelin hakları konusunda da çalışıyoruz

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet memurlara ilk zam teklifiini açıkladı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon Memur-Sen 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için de yüzde 17 zam talebinde bulunmuştu. Ayrıca memurlara 600 TL de seyyanen zam istemişti.

KAMU İŞÇİSİNİN ALDIĞI ZAM NETLEŞTİ

Kamu işçisi için toplu sözleşme zammı netleşti. Kamuda düşük ücretli personelin maaşına 500 TL zam yapıldı.

Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı.