7 Haziran'da görev süresi dolacak Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 7 üyesi TBMM Genel Kurulu'nda belirlenmişti. Yargı camiasının merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan 4 Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesinin isimleri de Resmi Gazetede yayınlandı. Buna göre Başkan Erdoğan, tarafından atanan 4 isimden ikisi mevcut HSK üyeleri arasından oldu.

HSK'YA İKİ YENİ ÜYE

Halen HSK üyeleri arasında olan 1. Daire Başkanı Halil Koç ile 1. Daire üyesi Mehmet Akif Ekinci yeniden üyeliğe seçildi. Başkan Erdoğan'ın atadığı diğer iki isim ise yeni isimler oldu. Bu isimlerden birisi İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Yıldırım diğeri ise Trabzon Bölge Adliyesi Başkanı İbrahim Kolcu oldu. Karar Resmi Gazetede yayınlandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Adalet Bakan yardımcısı Hasan Yılmaz'ın da üye olduğu yeni HSK 8 Haziran'da göreve başlayacak.

Bu durumda Adalet Bakanı ile Bakan Yardımcısı harit diğer 11 üyeden 8'i yeni isimlerden oluşurken, Avukat Hamit Kocabey , Mehmet Akif Ekinci ve Halil Koç bir dönem daha görev yapacaklar.

2014 yılından bu zamana kadar HSK üyeliği aynı zamanda Başkan Yardımcılığı ile atamalara bakan Mehmet Yılmaz'ın HSK üyeliği görevi sona ermiş bulunuyor.