Koronavirüs son 2 yılda günlük yaşamın bir parçasına dönerken herkesin hayatını da yeni baştan şekillendirdi.

Pandemide en çok konuşulan konulardan biri de okulların durumu oluyor. Sık sık MEB'den açıklamalar gelirken, NG Araştırma ise 1343 kişiyle dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi.

VELİLER NE DİYOR

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 6'sı yüz yüze eğitimin başlamasından mutlu olduğunu belirtirken, 10 veliden 7'si okulların açılmasından memnun olduğunu ifade etti.

Araştırmaya katılan her 10 kişiden 7’si online eğitimin yeterli olmadığını düşünüyor. Yeterli olduğunu düşünenler ise yaklaşık her 10 kişiden 1’ine karşılık geliyor. 

Araştırmaya katılanların %76’sı okulların açılmasının vaka sayılarını arttıracağını düşünürken, %15’i ise okulların vaka sayılarına etkisi olmayacağını ifade etti.

Araştırmada, okullarda alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünen kişi sayısı %17 iken; %53 oranında kişi ise bu önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

Katılımcıların %57’lik kesimi okulların tekrar kapanmayacağını düşündüğünü belirtirken, %29’u tekrardan bir kapanma durumunun yaşanacağını düşündüğünü aktardı. Ayrıca, her 3 velinin 2’si okulların yüz yüze eğitime devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

İşte yapılan araştırmanın sonuçları: