İzmir Tabip Odası’nın anket çalışmasına göre, acil serviste çalışan hekimlerin yalnızca yüzde 1’i, görev sırasında kendilerini güvende hissediyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı’nın verdiği bilgilere göre, ankete katılan 330 hekiminin yüzde 99’u görev sırasında kendilerini güvende hissetmiyor. Yüzde 92’sinin görev yaptıkları servislerde ciddi güvenlik sorunu var. Yüzde 90’undan fazlası şiddete maruz kaldığını söylüyor.
Anket sonuçları, acil servis hekimlerinin artan iş yükünü de ortaya koyuyor. Hekimlerin yüzde 55’i günde 100’den, yüzde 30’u ise 200’den fazla hastaya bakıyor. Yüzde 80’i baktıkları hastaların yarısından çoğunun gerçekte acil servis hastası olmadığını belirtiyor. Yüzde 74’ü pandemi poliklinikleri ve yoğun bakımlarında da çalıştığını, yüzde 34’ü ise koronavirüs geçirdiğini anlatıyor.

Ankete katılan hekimlerin yüzde 90’ı, şu an servislerinde uygulanan performans sisteminin adil olmadığı görüşünde, yarısından fazlası (yüzde 55) ise mesleklerini ya da branşlarını değiştirmeyi düşünüyor. Yüzde 94’ü tükenmişlik yaşadığını dile getirirken, yüzde 30’u son bir yıl içerisinde depresyon tanısı aldığını ifade ediyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı, “Bu anket sonuçları, acil serviste çalışan hekimlerin çığlığıdır” diyor.