Haziran Seminerinin Tarihleri Belli Oldu !

Öğretmenlerimizin kafasındaki en büyük soru işareti Haziran ayı seminerlerinin nasıl yapılacağı ve ek ders ücretinin ödenip ödenmeyeceği konusu. Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim uygulamasının 19 Haziran'a kadar kesintisiz olarak devam edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından da Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı resmi okullarda eğitim-öğretim yılının sona erdiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının Eylül ayında başlayacağını belirtti.

Bakanlığa bağlı yaz aylarında faaliyet gösteren kurs ve benzeri uygulamaların ise kendi belirlenmiş olan takviminde devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerle alakalı duyurunun ise Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından daha önce yapılmış olduğunu hatırlattı. Erdoğan, son olarak kreşler ve gündüz bakımevlerinin ise 15 Haziran'da faaliyetlerine başlayacağını duyurdu.

Bakanlıktan da Açıklama Var

Milli Eğitim Bakanlığından, koronavirüs önlemleri kapsamında ilerletilen uzaktan eğitim süreci ile ilgili açıklama yapıldı. Metinde, "Salgın önlemleri çerçevesinde 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV aracılığıyla başlatılan uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim - öğretim senesinin planlanmış son günü olan 19 Haziran Cuma tarihine kadar kesintisiz olarak devam edecektir" ifadesi yer aldı.

Haziran Seminerleri Nasıl Olacak ?

Öğretmenlerin, Haziran seminerlerinde evrakların teslimine, önceden belirlenen hususlarda yaptıkları çeşitli çalışmalara ve Bakanlık, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri nezdinde düzenlenen etkinliklere katılıyorlardı.Salgın sürecinde öğretmenlerin okula çağrılması yerine seminerlerin de uzaktan eğitim yolu ile gerçekleşecek.

Seminer Hangi Tarihlerde Olacak ?

Seminer tarihleri ise 22-26 Haziran arasındaki 5 günü kapsayacak.29 Haziran’dan itibaren ise yaz tatil süreci başlamış olacak ve yeni eğitim - öğretim yılı Eylül ayında açılacak.

Gelecek yılın normal takvimi şu şekilde: 2020 ve 2021 eğitim öğretim senesi 7 Eylül 2020 tarihinde başlayacak ve 18 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.

Sonuç olarak, öğretmenler 19 Haziran 2020 tarihine kadar normal planlanmış olan ek ders ücret ödemelerini, 22 - 26 Haziran arasında ise yine önceden planlanmış olan seminer ücret ödemelerini günlük 3 ek ders saati üzerinden rahatça alabileceklerdir. 26 Haziran 2020 tarihine dek öğretmenlere kesintisiz olarak ek ders ücret ödemesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır.