Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İl Başkanı Yusuf Bilin, ramazan dolayısıyla ilçede rastgele girdiği bir dükkanın veresiye defterindeki borcu ödedi.

Dernek olarak Osmanlılar döneminde uygulanan "zimem defteri" geleneğini yaşattıklarını kaydeden Bilin, uygulamayla esnaftan veresiye defterini alarak ihtiyaç sahiplerinin borcunu kapattıklarını söyledi.

Dükkan sahibi Abdullah Üren de hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Öte yandan Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bir hayırsever, mahalle bakkalının veresiye defterindeki 8 bin liralık borcu ödedi.

Haydarlı beldesi Ocaklı Mahallesi'nde bakkal Ragıp Dönmez, AA muhabirine, kendisini arayan bir hayırseverin, veresiye defterindeki borçlarını ödemekte güçlük çekenleri sorduğunu söyledi.

Hayırsevere, 15 müşterisinin bu durumda olduğunu anlattığını belirten Dönmez, şöyle konuştu:

"Bana 8 bin lira teklif ederek defteri almak istedi. Ben de kabul ettim. Küçük bir bakkal olarak oldukça sıkışmıştım. Hem vatandaşlar borçtan kurtuldu hem de ben alacağımı aldım. Şu an herkesin borcu ödenmiş durumda. Hayırsever vatandaşımız mübarek ramazanda böyle bir hayır işledi. Allah kendisinden razı olsun. Borçları ödenen vatandaşlar da kendisine dua ediyor."