Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada her yıl haziran ayının ilk haftasının ''Hayat Boyu Öğrenme Haftası'' olarak kutlanacağını belirtti.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Hobilerin hayat boyu mesleğe dönüştüğü kurslarımızla evinizde, mahallenizde, köyünüzde dilediğiniz her yerdeyiz. Bu yıldan itibaren haziran ayının ilk haftasını "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlayacağız. 3 bin 645 kursumuzdan biri mutlaka sizin için... Bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf BÜYÜK ise sosyal medya hesabında, ''Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızın "Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim" felsefesi ile açtığı kursların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi için coşkuyla kutlanacak bir haftaya hazırız. Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlu olsun.'' paylaşımında bulundu.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabında video paylaşılarak haftanın tanıtımı yapıldı.

Her zaman, her yerde, herkes için eğitim

Hayat Boyu Öğrenme Haftası, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla kutlanacak. Etkinliklerde bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme programlarını kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.