Kamudanhaber- Özel haber

Haluk Levent atama bekleyen öğretmenlere destek veren sanatçıların başında geliyor. Levet, 12 Mart'ta Ankara Ulus Meydanı'nda Türkiye'nin birçok şehrinden gelen ve atanmayı bekleyen öğretmenlerin yaptığı basın açıklamasına gelmiş, destek olmak amacıyla da konser vermişti. On gün sonrasında ise Milli Eğitim Bakanı'yla görüşme ayarlamış ve görüşmüştü. Görüşme sonrasında ise sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuş: "Bakanımız ile liselerdeki madde bağımlılığını, çocuklarla ilgili çalışmalarımızı ve 40 bin atama konusunu konuştuk. Umarım sonuç alırız. Öğretmenlerimizin yanındayım" demişti. Ancak görüşmenin içeriğine ilişkin başka detay bilgiler gelmemişti. 

Dün Nevşin Mengü'nün sunduğu bir Youtube kanalına konuk olan Haluk Levent Bakan ile 22 Mart'ta yaptığı görüşmeye ilişkin detayları paylaştı. Bakan Ziya Selçuk'a sorduğu soruyu açıkladı."Sayın Bakanım teşekkür ederim de bu çocuklar ne olacak? 60 bin demiştiniz 30 bin çıkmadı 20 bin çıktı bu çocuklar ne olacak dedi" 

Nevşin Mengü ise Bakan'ın ne cevap dediğini sordu.

Haluk Levent'te, "Bakanımızdan aldığım şey şu yani ben de istiyorum ama biliyorsunuz siz de ben de biliyorum ki daha doğrusu bilmeyenler için söyleyelim 'atanamayan öğretmenlerin sorunu Milli Eğitim Bakanlığı'nda değil' dedi.

Nevşin Mengü de sorunun nerede olduğunu sordu.

Haluk Levent ise sorunun Maliye Bakanlığı'nda olduğunu belirtti.

Nevşin Mengü'de paranın olmadığını söyleyince Levent'te: "Para olacak ki yani para yok diyemem ben onu diyemem siz dersiniz ama ben sadece durumu söylüyorum para yoktur, zaman yoktur, yeni şeyler vardır belki başka bir yerlere aktarılacaktır ama o an da Maliye Bakanlığı der ki ben sana 40 bin atama için izin veriyorum diyebilir" ifadelerini kullandı ve Milli Eğitim Bakanı'nın da ikinci bir öğretmen atamasını yapmayı istediğini söyledi.

"Hükümetin bir an önce el atması gereken konulardan biri diyebilirim."

Nevşin Mengü çözüm olarak Haluk Levent'in Maliye Bakanı'yla görüşmesi gerektiği düşüncesini paylaşınca Levent'te "Ama şimdi sevgili Nevşin tamam da her yere gidemiyorsun her şeyi yapamıyorsun" ifadelerini kullandı.