Koronavirüs tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkilemeye devam ediyor. Koronavirüs salgının önüne geçmek için bankalarda önlem almaya başladı. Kamu bankaları ve özel bankalar, bireysel kredi ve kredi kartı borcu erteleme başvurularını başlattığını duyurdu.

Koronavirüs paketlerini açıklayan Halkbank ve Ziraat Bankasının kredi ve kart borcu ertelemelerinin nasıl yapılacağı araştırılmaya başlandı. Kamu ve Özel Bankaları Koronavirüs salgını dolayısıyla 9 maddelik bir paketlerini kamuoyu ile duyurdu.  Halkbank, tüm dünyayı kasıp kavuran Covıd-9 salgınına kredi ve kart ödemeleri ile ilgili detayları paylaştı.

İşte, Halkbankasının Koronavirüs paketinin detayları:

- 31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve ana para ödemesi yapamayanlar bireysel ya da firmalar başvuruda bulunabilecek.  -Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödemek isteyen firmalardan herhangi bir ücret alınmayacak. -Firmaların başvuru için şart konacak. Bu şart, firmaların işçi ve personel çıkartmaması. Nakit akışı bozulan müşterilerine ödemesiz dönemler sunularak uygun vadeli kredi yapılandırması yapabilecek.

Ziraat Bankası da Halkbankası gibi Koronavirüs paketini duyurdu. Ziraat Bankası 31 Mart 2020 tarihine kadar olan kredi tutarı, ana parası, faizleri ve taksitlerin ertelemesi için başvuruları alacak. Nakit akışı bozulanlar için 6 ay ödemesiz dönemler belirleyerek kredi yapılandırması seçeneğini sunacak.

Aynı zamanda Ziraat Bankası iletişim numaralarından ve intenet bankacılığından belirli bir zaman ve mekan aralığı olmadan kredi borç erteleme ve yapılandırma gibi işlemlerde başvuru yapılabiliyor. Ziraat Bankasına ulaşmak için 444 00 00 ve 0850 220 00 0 numaralardan müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Halkbankası’nın da iletişim numaraları ve intenet bankacılığı üzerinden kredi borç erteleme başvuruları başladı. Halkbank Dialog’u yani 0850 222 0400 nolu numarayı arayarak sesli yanıt sistemleri üzerinden detayları öğrenebilirsiniz.