Ülkemizde son haftalarda Koronavirüs salgınında büyük bir artış yaşanmış, vaka sayıları yükselmiş, Koronavirüs tablosunda Türkiye'nin büyük bölümü kırmızı renge bürünmüş ve yüksek riskli il sayısı oldukça artmıştı. Hafta sonu 58 ilde uygulanan kesintisiz süreli sokağa çıkma yasağı dün akşam saat 21:00'da başladı. Ancak market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bu kısıtlamanın dışında tutuluyor. Vatandaşların (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) kendilerine en yakın olan yerlere gitmeleri ve araçlarını kullanmamaları koşuluyla cumartesi ve pazar günü ilgili yerler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler, çiçekçiler ve online sipariş firmaları adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Hafta içi ise sabah 10.00'dan akşam 20.00'a kadar hizmet verecekler.

DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ) İLLER

Düşük (Mavi) grubunda tek il, Şırnak yer alıyor. Kısıtlama, 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

ORTA RİSKLİ (SARI) İLLER

Orta Risk (Sarı) grubunda yer alan Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Uşak, Van’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU) İLLER

Yüksek risk (Turuncu) grubunda yer alan Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Bingöl, Burdur, Denizli, Hatay, Kahramanmaraş, Kars, Kırşehir, Manisa, Tunceli’de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00’de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI) İLLER

Çok yüksek risk (Kırmızı) grubunda yer alan Adıyaman, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat, Zonguldak’ta hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek.