MEB ek ders ile ilgili resmi yazısında öğretmenlerin 21 Eylül itibariyle ek ders ödemesi yapılan ve yapılmayan durumları belirtti.

DYK Kursları ile igili şu maddeye yer verildi:

Kararın 8inci maddesi kapsamında yerine getirilen ders görevleri öncelikle aylık karşılığı, aylık karşılığı ders görevlerini dolduranlar bakımından ise ek ders ücreti karşılığı değerlendirilecektir. Ancak, bu kapsamda cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yerine getirilen ders görevleri, aylık karşılığı ders görevinin doldurulup doldurulmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında verilecektir."

DYK Kursları ilgilendiren bu madde ile;

Öğretmen eğer aylık 15 ders saatini doldurmamışsa hafta içi yapacağı DYK Kurs ek ders ücretini alamayacak. Hafta sonu yaparsa aylık ders saatine bakılmaksınız ek ders ücretini alabilecektir.

Ancak öğretmenler canlı dersler ile haftalık 15 saatini dolduramıyor. Dolayısıyla hafta içi DYK kurs veren öğretmenler bu kursların ek ders ücretini alamıyor.

İsteğe bağlı olan bu kurslarda öğretmenler yüz yüze eğitim yapmakta dolayısıyla haftalık ders saatine bakılmaksınız yapılan kursların ek ders ücreti verilmesi gerekmektedir.