Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, FETÖ'nün sosyal medya hesaplarının yöneticilerinden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hüseyin Yılmaz tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve "@kacsaatolduson" isimli hesabın da yöneticisi olan Hüseyin Yılmaz, Erzincan'da Zaman Gazetesi'nde 1 yıl kadar çalıştığını, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediğini açıkladı.

"@KACSAATOLDUSON İSİMLİ HESABI ÜÇ KİŞİ YÖNETİYOR"
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Hüseyin Yılmaz, "@kacsaatolduson" isimli hesabın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü güdümünde faaliyet yürüttüğünü, Almanya'da firarda olan Zafer kod adlı Abdullah Purtaş'ın da bulunduğu 3 kişinin yönettiğini açıkladı.

"BU HESAPLAR ÖRGÜTE AİT HESAPLAR, HESAPLARIN BİRDEN FAZLA KULLANICISI VARDI"
ByLock kullanıcısı ve 2014-2016 yıllarında Bingöl'de örgütün emniyet yapılanmasında "mahrem imam" görevinde bulunduğu öğrenilen ve "@kacsaatolduson" isimli hesabın da yöneticisi olan Hüseyin Yılmaz şunları söyledi:
"Ben bu zamana kadar @kacsaatolduson, @kacsaatoldusonn, @kacsaatoldunet, @kacsaatolduson2/@gezilecek_yer ve @ilberortaylıtr kullanıcı adlı Twitter hesaplarını kullandım, ancak daha önce belirttiğim gibi bu hesaplar örgüte ait hesaplardır, bu hesapların benden başka kullanıcıları da vardı. Bu durum örgüte ait diğer hesaplar için de geçerliydi, hesapların birden fazla kullanıcısı vardı."

"KACSAATOLDUSON İSİMLİ HESABI 2014 EKİM'DE AÇTIM"
"Hatırladığım kadarıyla; "@kacsaatolduson" isimli hesabı ilk olarak 2014 yılı Ekim ayında @kacsaatolldu kullanıcı ismi ile ben açtım 2015 yılı sonlarına kadar kullandım, daha sonra bölge bu hesabı benden aldı. 2019 yılı Mart veya Nisan ayında tekrar kullanmaya başladım ve 2019 yılı Eylül ayında tutuklanıncaya kadar kullandım, serbest kaldıktan sonra 2020 Mart ayında tekrar kullanmaya başladım."

"HESABI TOPLAM ÜÇ KİŞİ KULLANIYOR"
"Bu hesabı bildiğim kadarı ile benimle birlikte Furkan/Alper(k) isimli şahsın ekibinden olan birisi yurt dışından ve Zafer (K) Abdullah Purtaş olmak üzere toplam üç kişi kullanıyor. Benim cezaevinde bulunduğum esnada ise bu hesabı beş kişinin kullandığını duymuştum ancak kim olduklarını bilmiyorum. "@kaçsaatoldunet" isimli hesabı ben açtım, bu hesabı "@kaçsaatolduson" açtıktan bir süre sonra açtım, yedek hesap olduğundan aktif olarak kullanılmadı."