UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Galatasaray için çok kritik maç... Rangers Galatasaray maçı bu akşam Ibrox Stadı'nda oynanacak.

Eğer sarı kırmızılılar, bugünkü karşılaşmayı kazanırsa, 12’nci sıradaki yerimizi koruma yolunda önemli bir adım atmış olunacak. 

RANGERS GALATASARAY MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Rangers Galatasaray maçı bu akşam oynanacak. UEFA Avrupa Ligi Play Off karşılaşması kapsamında Galatasaray, Rangers'a konuk olacak. 1 Ekim Perşembe günü saat 21.45'te başlayacak olan karşılaşma, Teve2 kanalından şifresiz olarak ekrana gelecek ve Misli.com mobil uygulamalarından canlı olarak izlenebilecek.

CANLI İZLEME SEÇENEĞİ MAÇ SAATİNDE EKLENECEKTİR...

MUHTEMEL 11'LER

Rangers: McGregor, Tavernier, Goldson, Helander, Barisic, Davis, Kamara, Arfield, Ianis Hagi, Morelos, Kent

Galatasaray: Fatih Öztürk, Elabdellaoui, Luyindama, Marcao, Linnes, Taylan Antalyalı, Belhanda, Feghouli, Emre Kılınç, Babel, Diagne

ÜLKE PUANI İÇİN ÇOK KRİTİK

Ve korkulan oldu... Uzun süredir UEFA ülkeler sıralamasında kan kaybetmeye devam eden Türkiye, en sonunda 11. basamaktaki yerini de kaybetti. Dinamo Kiev’in UEFA Şampiyonlar Ligi play-off’unda önceki gece Gent’i 3-0 yenerek gruplara kalmasıyla Ukrayna’ya geçildik. Güncel sıralamada artık 12’nci basamaktayız. Eğer halen bulunduğumuz 12’nci basamaktan 11’e tırmanamazsak, 2021- 22 sezonunda Süper Lig şampiyonu olacak takımımız, 2022-23 sezonunda düzenlenecek olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılam sağlayamayacak; her halükârda play-off turu oynayacak.

13'üncülüğe gerilersek şampiyon takımlarımız 2 eleme oynayacak

Halen 12’nci sırada yer alan Türkiye, hemen gerisinde yer alan İskoçya’ya da geçilip 13’üncülüğe gerilerse, Avrupa kupalarındaki işimiz daha da zorlaşacak; bu sefer Süper Lig şampiyonu Devler Ligi’nde, Türkiye Kupası galibi de Avrupa Ligi’nde 2’şer ön eleme turu oynamak zorunda kalacak. 15’inci sıraya düşersek, Süper Lig şampiyonunu bu kez 3 ön eleme turu bekliyor. Güncel tabloda 14’ncü Danimarka ile aramızda yaklaşık 1,5; 15’inci Güney Kıbrıs’la da yaklaşık 2 puanlık bir fark olduğu düşünülürse, bu sezon olağanüstü dikkatli olmamız gerektiği aşikar.

Rangers, hemen arkamızda

Bu üzücü gerçeklerin ışığında, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda bugün Glasgow Rangers ile karşılaşacak olan Galatasaray’a tarihi bir görev düşüyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde Medipol Başakşehir, Avrupa Ligi’nde de Demir Grup Sivasspor otomatikman gruplarda mücadele edecek. Ancak bu takımlarımıza Galatasaray’ın da eklenmesi ülke puanı açısından çok kritik. Zira Rangers, UEFA ülkeler sıralamasında hemen altımızda bulunan İskoçya’nın kalan iki temsilcisinden biri. Eğer sarı kırmızılılar, bugünkü karşılaşmayı kazanırsa, en azından 12’nci sıradaki yerimizi koruma yolunda önemli bir adım atmış olacağız.

FATİH TERİM'DEN RANGERS MAÇI ÖNCESİ AÇIKLAMA

UEFA Avrupa Ligİ'nde Rangers ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İşte Fatih Terim'in açıklamaları;

Rangers, sadece bir bölgede değil takım olarak çok iyiler. Her hali ve her hattıyla önemli bir takım. Avrupa Ligi değil Şampiyonlar Ligi rakibi olarak görüyorum.

Rangers Galatasaray maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta İşte Glasgow Rangers Galatasaray maçı muhtemel 11ler

MAÇLARIN TADI TUZU YOK

Muhakkak ki seyircisiz olan maçların tadı tuzu yok. Alışık olmadığımız bir şekilde. Hem Galatasaray'ın seyircisi, hem Rangers'ın seyircisi ateşli ve tutkulu. Eğer normalde böyle düşmüş olsaydı karşılıklı oynayacaktık.

BU MAÇIN FAVORİSİ YOK

Çok daha adil, çekişmeli ve zevkli bir eşleşme olabilirdi. Maalesef biz dışarıda oynuyoruz. Her şeye rağmen psikolojik olarak evde oynamanın avantajı var. Pazar maç oynuyorsunuz, çarşamba 4.5 saatlik bir uçuş yapıyorsunuz. İçeride oynamanın avantajı var. Bu maçın favorisi yok. Tek maçlar her şeye açık. Her iki taraf da tur atlamak için çalışacaklar. O favori, bu favori mantıklı bulmuyorum.

ARDA TURAN OLSAYDI İYİYDİ

Arda'nın testleri negatif çıktı ama ağır bir grip geçiriyor. İyi de durumdaydı ama Babel ya da bir başkasının onun yerini aratmayacağını düşünüyorum. Olsaydı iyiydi ama yapacak bir şey yok. Sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Tüm oyuncularımıza da güveniyoruz

Bizim için her maç önemli, hele bu ülke puanına tesir edecek bir Avrupa maçıysa, önemi bir kat daha artıyor. Galatasaray bu maçlara alışkın, ben de öyleyim. Buradan çıkarsak, gruptan daha rahat çıkarız. Bu maç, aşağı yukarı bundan sonraki takımların kalitesinde olacak

HAGI'YI GEÇMEK KOLAY DEĞİL

Hagi, 4 yıl benim yanımdaydı. Çok büyük işler yaptı. Oğlu Ianis de çok yetenekli. Türkiye'de doğdu. Çok başarılı bir genç. Babasına yetişir mi bilmiyorum ama ümit ederim babasını geçer. Hagi'ye yetişmek, geçmek kolay değil. Ianis Hagi iyi bir futbolcu, gelişmeye de açık. Çok daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Daha iyi zamanları olacak. O yetenekleri var

GERRARD ÇOK ÖNEMLİ FUTBOLCUYDU

Gerrard çok önemli bir futbolcuydu. Teknik adamlığa da çok iyi başladı. Oyuna yaklaşımını gördüğümüzde teknik adamlık kariyeri her gün biraz daha yükselecek gibi duruyor.

Rangers Galatasaray maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta İşte Glasgow Rangers Galatasaray maçı muhtemel 11ler