Avrupa’da koronavirüs salgınında İspanya ve Fransa’nın ardından İngiltere’de 1 milyon vaka sınırını aştı. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 21 bin 915 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vaka sayısının 1 milyon 11 bin 660'a ulaştığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 326 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 46 bin 555'e yükseldiğini belirtti.

BAŞBAKAN JOHNSON, 4 HAFTA SÜRECEK KARANTİNAYI DUYURDU

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’de 5 Kasım tarihinden 2 Aralık’a kadar sürecek olan 4 haftalık ulusal çapta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

İngiltere’de son 24 saatte 21 bin 915 kişide daha koronavirüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 1 milyon 11 bin 660’a yükseldi.

İngiliz bakanlar ve sağlık uzmanlarıyla acil durum toplantısı düzenleyen Johnson eğlence mekanlarının kapanması ve bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağının uygulanması gibi yeni kısıtlamaları açıkladı.

AVUSTURYA’DA 3 KASIM’DAN İTİBAREN GECE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLIYOR

Avusturya’da artan korona virüs vakalarının ardından 3 Kasım’dan itibaren 10 gün süre ile gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Korona virüs salgının Avrupa’da yeniden etkisini arttırması ile birçok ülke sokağa çıkma yasaklarını yeniden uygulamaya başladı. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Covid-19 için alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Başbakan Kurz, ülkede artan korona virüs vakaları nedeni ile 3 Kasım’dan itibaren ülke genelinde yerel saatle 20.00 ile 06.00 arasında 10 gün süre ile gece sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Avusturya Anayasasına göre sokağa çıkma yasakları 10 gün süre ile uygulanırken, yeniden uzatılması için her 10 günde bir parlamentonun onay vermesi gerekiyor.

Kurz, kafelerin, barların ve restoranların kapatıldığını ve sadece paket servis hizmeti verebileceklerini aktarırken, okullarda kısmi uzaktan eğitim yapılacağını açıkladı. Liselerin son sınıfları ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini belirten Kurz, anaokulu ve ilkokullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğini ifade etti. Başbakan Kurz, yeni önlemler kapsamında kültür ve spor faaliyetlerinin tamamen yasaklandığını aktarırken, kuaför ve güzellik merkezi gibi hizmet sektöründeki işletmelerin açık kalacağını belirtti. Kurz, otellerin ise yalnızca iş ziyareti için ülkeye gelen müşterileri ağırlayabileceklerini ifade etti.

SON 24 SAATTE 5 BIN 349 YENİ VAKA

Avusturya’da son 24 saatte 5 bin 349 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 104 bin 925’e ulaştı. Ülkede son 24 saatte 27 kişinin daha virüs nedeni ile hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı bin 109’a yükseldi. Avusturya’da şu ana kadar 2 milyon 232 bin 735 kişiye Covid-19 testi yapıldı.

KAYNAK: İHA, DHA