Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün adalet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında mahrem imamların da olduğu 71 kişi hakkında iddianame hazırladı.

FETÖ’nün Türkiye adalet personeli ülke yapılanmasının altı bölgeden oluştuğu, bu bölge yapılanmalarının altında birden fazla ili kapsayan dar bölge yapılanması, onun da altında il yapılanması bulunduğu belirtildi. Dar bölge yapılanmasının genellikle birden fazla ilden oluştuğu, şehir sorumlularının ağır ceza mahkemesi yargı alanlarına göre belirlendiği kaydedildi.

Örgütün, Adalet Bakanlığı içinde kadrolaşmak için kendi elemanlarını veya örgüte kazandırabileceklerini düşündükleri kişileri sınavdan önce ön mülakata aldığı, bu kişiler için örgüt müktesebatı ve girecekleri sınavın özelliğine göre kişisel gelişimlerini artıracak hazırlık kampları düzenlediği tespit edildi.

Bu kamplar sonunda mahrem imamlarının, mülakata girecek kişilere, mülakat adabı eğitimi verdikten sonra sınavı kazanmaları durumunda ilk maaşlarının yarısını örgüte vermeyi taahhüt ettirdiği aktarıldı. Adayların, mesleğe girmeden önce ve sonraki aşamalarda FETÖ’nün amaçları doğrultusunda yönlendirildiği kaydedildi. İddianamede, örgütün adalet teşkilatı içinde yürüttüğü izdivaç faaliyetlerine ilişkin detaylar dikkat çekti. Hakim Savcılar Kurulu içindeki evlilik faaliyetlerinin HSK kadın ve izdivaç sorumlusu Gül K. tarafından yürütüldüğü belirtildi.