Sabah gazetesinden DİLHAN DUMANOĞLU'nun haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı sivil imamlarından olan itirafçı öğretmen, barajı geçemeyecek öğrencileri askeriyeye yönlendirdiklerini anlatarak örgüt üyesi 34 kişiyi deşifre etti. Kimya öğretmeni, bir süre örgütte görev alıp daha sonra görev verilmeyen mahrem üyelerin "mor ev" olarak adlandırılan evlerde toplanarak örgütün deşifre olmamasının sağlandığı söyledi. Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda gözaltına alınan örgüt üyesi M.Ö, örgütle lise yıllarında tanıştığını ifade ederek, 34 kişiyi deşifre etti. M.Ö, üniversite mezuniyetinden sonra da örgütle bağlantılı Kazakistan'daki bir okulda çalıştığını, Türkiye'ye döndükten sonra da FETÖ iltisakı nedeniyle daha sonra kapatılan dershanede çalıştığını söyledi.

ASKERİ OKULA ÖĞRENCİ HAZIRLAMAKLA GÖREVLENDİRİLMİŞ

İtirafçı M.Ö, 2005-2006 yılı eğitim döneminde FETÖ/PDY içerisinde Şentepe bölgesinde bölge lise mesulü (BLM) ve evlerden sorumlu kişi olduğunu belirterek bu süreçte örgüt hiyerarşisinde bağlı olduğu kişileri de teşhis etti. M.Ö, örgütün kendisine verdiği görevin askeri okullara öğrenci hazırlamak olduğunu, FETÖ faaliyetleri kapsamında öğrencilerin sorumlu olduğu evlere gruplar halinde dağıtıldığını ve ders çalıştırıldığını anlatan M.Ö, "Gruplar birbirini görmemesi için dikkat edilirdi. Bu yapıya ait olmayan dershanelere kayıt yaptırılırdı. Maddi durumu iyi olmayanların dershane ücreti için yardım edilirdi. Bu yapıya ait dershanelere yazdırılmaması için dikkat edilirdi. Eğer bizden habersiz örgüte ait dershaneye kayıt yaptırsa ise dershaneden kaydı sildirilirdi. Üniversite sınavlarında barajı geçemeyecek öğrenciler ise Türk Silahlı Kuvvetlerine hazırlanırdı" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN MOR EVİNİ DEŞİFRE ETTİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün örgüt içerisinde görev verilip daha sonrasında görev verilmeyen elemanlarının örgütten kopmaması için 'Mor Ev' olarak adlandırılan evlere alındığını itiraf eden zanlı, ifadesinde "2006-2007 yılı eğitim döneminde mezun sorumlusu olarak bana görev verildi. Bu dönemde okulum uzadığından dolayı okuluma odaklandım. Batıkent'te bir eve gittim. Örgütün daha öncesinde görev verilip sonra görev verilmeyen, örgütten kopmaması için kullanılan 'Mor eve' sorumlu olarak verildim. Örgüte ait iki ayrı mor evden sorumluydum" dediği öğrenildi.

Sabah