Seçim Bitti Muhtarlık Kavgası Bitmedi! Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı Seçim Bitti Muhtarlık Kavgası Bitmedi! Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı

ABD Merkez Bankası (Fed), bugünkü toplantısından federal fonlama faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı aldı. Bu karar, Fed'in üst üste beşinci toplantısında faiz oranlarını değiştirmemesi anlamına geliyor.

Piyasalardaki beklentiler doğrultusunda, faiz oranlarının sabit bırakılmasıyla birlikte, politika metninden ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından gelecek sinyallerin piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Fed'in açıklama metninde, istihdam kazanımlarının güçlü bir seyir izlediği ve enflasyonun geçen yıl gerilediği ancak hala yüksek seviyelerde seyrettiği ifadelerine yer verildi. Ayrıca, enflasyonun hedefe doğru ilerlemesine daha fazla güven duyulana kadar faiz indirimine gidilmeyeceği belirtildi.

Fed'in büyüme beklentileri de güncellendi. 2024 yılı için büyüme beklentisi yüzde 1,4'ten yüzde 2,1'e, 2025 için yüzde 1,8'den yüzde 2,0'a, 2026 için ise yüzde 1,9'dan yüzde 2,0'a yükseltildi.

Fed kararları sonrasında ons altın, 2 bin 170 dolara kadar yükseldi.