Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının son saniyesinde sarı kırmızılıların Morutan ile bulduğu gol sonrasında saha içinde gerginlik yaşandı. Diagne'nin gol öncesi faul yapıp yapmadığı konusunda taraftarlar ikiye bölündü.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'de maçın hakemi Ali Palabıyık'ın performansını değerlendirdi.

"Bu golü Beşiktaş ve Fenerbahçe de yeseydi aynı ölçüde tepki verirdi"

Demirkol, "Ali Palabıyık kendinde değildi. Çok iyi bir hakemlik gösterdiğini söyleyemem. Kaybediyoruz sanırım yavaş yavaş. Bir Fırat Aydınus yoluna giriyor. UEFA’nın beklentisi çok yüksekti ama Halil Umut Meler onu geçmiş durumda. Ali Palabıyık perşembe günü maç yönetti ve pazar günü haftanın en tansiyonlu maçında maç yönetmesi ne kadar doğru, Bunu Serdar Tatlı’ya sormak lazım. Rizespor başkanının anlamsız açıklamaları tansiyonu germişti. Hiç yoktan tansiyonu düşük bir maça verilebilirdi. 3. gol olduğu zaman Galatasaraylılar çok sevindi doğal olarak. Bana kalırsa maçı kazanmaktan çok ‘hakem golü verdi oğlum’ tepkisiydi ve buna sevindiler. Bu golü Beşiktaş ve Fenerbahçe de yeseydi aynı ölçüde tepki verirdi. Oradan gol çıkınca sevincin boyutu büyüdü. Diagne’yi de kutlamak lazım. Vura vura büyük bir güçle ilerledi. Faula maruz kalsa da faul yapsa da ayakta kalmayı başardı. Bunu sürekli yapabilse Milan’da oynar" dedi.

"3 tane faullü o gol sana verilse ne yapardın?"

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'e yüklenen spor yazarı Turgay Demir de sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Demir, "Allah, adaletsizlik yapmaz Fatih Terim, Allah, Ali Palabıyık'ı sınadı sınavı geçemedi. Seni sınadı sen de geçemedin. Şimdi başlıyorsun masal anlatmaya. Yok efendim biz çok mücadele ettik. Tepki koyduk. 3 tane faullü o gol sana verilse ne yapardın? ne yapardın? Benzini döker kibriti çakardın! O yüzden Fatih Terim ne Avrupa kupan önemli ne başkası. Teknik adamlığın şu bu da benim için önemli değil. Sen adil bir futbol adamı değilsin. Hiç olamadın. Bu kafayla da hiç olamayacaksın." sözleriyle eleştirdi.