Evlerini kentsel dönüşümle yenileyecek olanlara müjdeli haber geldi. Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere 18 ay boyunca 1.500 TL maddi yardımda bulunacak. İhtiyaç sahibi ailelere her ay kira yardımı yapılmış olacak. Eskimiş, deprem dayanıklılık riski bulunan ev ve iş yerleri kentsel dönüşüm faaliyetlerinden yararlanırken vatandaşlar devlet tarafından yapılan kira yardımının nasıl olacağını merak ediyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki, başvuru için hangi belgeler gerekiyor? İşte cevabı:

1500 LİRAYA KADAR DESTEK

Başvuruları kabul edilenler kentsel dönüşüm kapsamında 18 ay boyunca 750 ile 1500 TL arasında değişen rakamlarla kira yardımı alabilmektedir. Peki bu destek için başvurular nasıl ve nereden yapılacak? Detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Evi kentsel dönüşüm kapsamına giren vatandaşlar kira yardımı almak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müdürlerine ve kamuya yapılan başvuru sonucunda kira yardımı alınmaktadır. Bu doğrultuda belge ve talep formunun doldurulması gerekmektedir. Belgeleri eksiksiz olan ve formu doğru dolduran vatandaşlara destek veriliyor.

GEREKLİ BELGELER

Başvuru yapılabilmesi için vatandaşların bazı belgelere de ihtiyaçları bulunuyor. Bu belgeler olmadan başvuru yapılamıyor, başvuru yapılsa da geçerli olmuyor. Bu doğrultuda gerekli belgeler şu şekilde paylaşılmıştır:

Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi örneği,

Güncel alınan tapu kaydı ve tapu belgesinin ilgili birimlerine iletilmesi zorunlu tutulmuştur,.

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Başvuru sahibinin kira yardımı ve başvuru işlemi için doldurması öngörülen başvuru dilekçesi örneği,

Hak sahibi ya da velinin Ziraat Bankası’nda hesabı olduğuna dair hesap cüzdan fotokopisi örneği,

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı sürecinde başvuru sahiplerine herhangi bir fatura düzenlenerek, fatura işlem kaydının son 3 aylık süreçte fatura kaydının onaylanarak belgelenmesi gerekir.

E-DEVLET İLE BAŞVURU

Söz konusu destek başvurusu ise e-Devlet üzerinden T. C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılması sureti ile gerçekleştiriliyor.

Ayşe Kara