Engelli bireylerimizin kamuda istihdam edilebilmeleri için iki yılda bir Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) adıyla merkezi sınav yapılmaktadır.

26 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşmesi gereken EKPSS Koronavirüs salgını sebebiyle alınan tedbirler kapsamında diğer merkezi sınavlar gibi 11 Ekim 2020 tarihine ertelenmiştir.
Yeni sınav tarihi olan 11 Ekim 2020 tarihine kadar önümüzde yaklaşık beş buçuk ay gibi uzunca bir süre bulunmaktadır. Bu süre içerisinde, Koronavirüs sebebiyle işinden çıkarılan, iş arayan, yeni heyet raporu almış olan ve değişik nedenlerle sınav başvuru tarihlerini kaçırmış engelli bireylerimiz için EKPSS başvurularının açılması büyük önem arz etmektedir.

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını döneminde güvenlik nedeniyle, seyahat izin başvurularında olduğu gibi, heyet raporu gibi kanıtlayıcı belgeleri e-devlete yükleyerek EKPSS’ye başvuru olanağı sağlanmasını istiyoruz.

Engelliler Konfederasyonu bu konuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’a öneri iletmiş olup destekleri için Engelliler Konfederasyonu Başkanı Sayın Mustafa ÖZSAYGI’ya ve konfederasyon yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği