Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Sayın Bahçeli ile bu konuda düşüncelerini açıklamıştı, yepyeni bir anayasa ihtiyacımız olduğu değerlendirilmişti, bunun yanında seçim kanunu, siyasi partiler yasasında neler yapılabilir, bunlar üzerinde durduk.

Boğaziçindeki eylemlerin öğrencilerimizle alakası yok, bu işin başını siyaseten bir boyut çekiyor, hdp'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı, bunun çok net ifadesidir, ayrıca anamuhalefet partisinin üstlendiği görev ortadarı, ayrıca ortak hareket eden akademisyenler de içinde yer alıyor, akademisyenler içerisinde bunu kabullenmeyen de var, birçoğu malesef şunu öğrenememişler, bu ülke bir hukuk devletidir, YÖK'ün yetki alanı var bir de Cumhurbaşkanı nın yetkileri var, bundan önce iki rektör atadım, yine atamasını ben yapmıştım.

Melih bey iki farklı üniversitede rektörlük yapmış birisi, bazı TV kanalları, iki de bir istifa etsin diyorlar, yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler. Osman Kavala dediğimi, bu ülkede Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da burada provokatörler içerisinde yer alan biris.