İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

Bayrağımız dalgalanıyorsa bunda en büyük pay şehit ve gazilerimizindir. Ne yaparsak yapalım göğüslerini vatanları için siper etmiş evlatlarımıza borcumuzu tam manasıyla ödeyemeyiz.

Biz sadece bu fani dünyada şehit yakınlarımız gazilerimiz mağdur olmasın diye gayret gösteriyoruz. Eğitimden istihdama her alanda şehit ve gazilerimizin yükünü azaltacak adımlar attık. Şehitlerimizin emanetine gazilerimizin fedakarlığına layık olmak için yaptığımız hizmetlerin en yakın şahitleri sizlersiniz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak Devlet Övünç Madalyası takdim edeceğimiz kişilere şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize mücadeleleri, kahramanlıkları ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum.

Bizim inancımıza göre şehitlik ve gazilik bir nasip meselesidir.

Ezanlarımızı susturmayacağız, bedeli kanla ödenmiş bağımsızlığımıza halel getirmeyeceğiz, kutlu yürüyüşümüze set çektirmeyeceğiz.

Aldığımız önlemler sayesinde teröristleri inlerinde bulup imha ediyoruz. Milletin birliğine, beraberliğine kastedenlerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz, sormaya da devam edeceğiz.

Dağdaki katil sürülerinin başlarını kaldırmalarına nasıl fırsat vermiyorsak onların şehirdeki uzantılarına da müsamahakar davranmıyoruz. Yapanın yanına kar kaldığı terörün ve teröristin farklı bahanelerle meşrulaştırıldığı eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. Sırtını teröre dayayanlar dağdaki çapulculara güvenerek devletimizi tehdit edenler boylarının ölçüsünü almıştır.

DOĞU AKDENİZ

Akdeniz'deki en uzun kıyı şeridine sahip ülkemizi birilerinin sahillerine hapsetmesine izin vermeyeceğiz. 

Doğu Akdeniz'de karşı tarafın kışkırtmalarına, çocuksu davranışlarına rağmen hep haklı olmanın, büyük devlet olmanın vakarıyla hareket ettik. Bundan sonra gereken olgunluğu göstermeye devam edeceğiz. Türkiye'ye samimiyetle yaklaşanlar iyi niyet görecek, diğerleri hak ettiklerini alacak.

Doğu Akdeniz'de tehdit dilinin işe yaramadığı, Türkiye'nin şantaja, haydutluğa boyun eğmeyeceği konunun muhatapları tarafından anlaşılmıştır.